koop-de-watergeuzen

Mijlpaal bereikt met een ‘Poelgeest’ randje
Op 3 oktober is bekend geworden heeft de aandelenoverdracht plaatsgevonden van de eerste windmolen van Holland Rijnland die daadwerkelijk in handen komt van omwonenden. De 1e windmolen van de 2 die staan bij de A4 tegen Zoeterwoude aan is nu in handen van Rijnland Energie. En, een aantal Poelgeestenaren is mede-eigenaar!

Rob Boerée en Anne Marieke Schwencke van Rijnland Energie tonen zich hier zichtbaar trots de akte van overdracht!

Over De Watergeuzen
De Watergeuzen zijn twee windmolens langs de A4 bij de afslag Leiden-Zoeterwoude. Het zijn de eerste windmolens in Holland Rijnland in handen van omwonende. Coöperatie Rijnland Energie heeft de molens overgenomen van de ontwikkelaar en is in 2021 gestart met het uitgeven van participaties. Energiek Poelgeest is lid van Rijnland Energie. We zetten ons in voor de opwek van duurzame energie en steunen dit project daarom van harte!

Zelf (wind)molenaar worden: Doe mee met de aankoop van De Watergeuzen.

Iedereen in de regio, bewoners en ondernemers, kan vanaf 250 euro mede-eigenaar worden van de molens. Je moet daarvoor lid zijn van je Energie Coöperatie. Je hebt daarmee medezeggenschap over de molens en profiteert mee van de winst. De eerste uitgifte sloot in augustus 2021 en heeft veel belangstelling gehad.  Het is nu mogelijk in een tweede ronde in te tekenen op de tweede molen en ook windmolenaar te worden.

Met je participatie stimuleer je de opwek van windenergie. Je zorgt er ook voor dat de winst van de windmolens terechtkomt bij mensen in onze eigen regio. Bovendien krijg je rente op je inleg.

Klik hier om lid te worden zodat je in kan schrijven op de tweede ronde van de Watergeuzen.  Of Lees meer over de Open Energiedag op 11 september 2021

De folder van de Rijnland Energie Coöperatie is hier te bekijken