nieuws

Nieuwsbrief-sept.2021

11 SEPTEMBER – Open Energiedag 

Tijdens de eerste open Energiedag op 11 september zijn de windmolens van het eerste coöperatieve project in Holland Rijnland, De Watergeuzen, te bezichtigen.
De Watergeuzen staan langs de A4 bij de afrit Zoeterwoude.
Rijnland Energie en aangesloten energiecoöperaties, zoals Energiek Poelgeest houden “open huis”. Bezoekers kunnen zich op 11 september tussen 10 en 15 uur melden bij Rijnland Energie Coöperatie op het Groene Hartplein in Zoeterwoude (naast La Place). Lees meer

25 AUGUSTUS – Regio ‪HollandRijnland gaat aan de slag met aardwarmte

In de vakantie heeft ‪SodM vier opsporingsvergunningen versterkt (aan Shell en D4, Eavor, Wayland en Yeager).

Lees meer

8 JULI 2021 – Intentieovereenkomst tussen Energiek Poelgeest en Vattenfall 

Coöperatie Energiek Poelgeest en Vattenfall gaan samen onderzoeken wat er nog nodig is om de ruim 1.000 woningen in Poelgeest (Oegstgeest) te verwarmen met warmte uit water. Dat hebben de twee partijen vandaag vastgelegd in een intentieovereenkomst.
lees meer

1 JULI 2021 – Wijkavond

Ben je benieuwd naar de uitkomsten van de wijkenquete? Wil je weten hoe het zit met  duurzame verwarming van onze woningen? Heb je zin om weer eens wat buurtgenoten te ontmoeten?  Kom dan naar de zomerse wijkavond van Cooperatie Energiek Poelgeest.
lees meer

MEI 2021 – Enquête duurzaamheid onder bewoners

Er is een enquete onder wijkbewoners geweest over (behoefte aan) duurzaamheid. De enquete is inmiddels gesloten. De uitslag staat hier op de website.
lees meer

APRIL 2021 – Investeren in windenergie 

Energiek Poelgeest is aangesloten bij de regionale koepelcoöperatie Rijnland Energie. Het is vanaf nu mogelijk te participeren in de aankoop van de windmolens de Geuzen.
lees meer

JULI 2020 – Waterrad Poelgeest

Goed nieuws: het waterrad, symbool voor de circulaire en duurzame watervoorziening van Poelgeest, kan  behouden kan blijven..
Het college komt met een voorstel voor enkele aanpassingen.

Lees hier over de waterkringloop in Poelgeest.