Energiek Poelgeest wil wijkbewoners een steuntje in de rug te geven bij de verduurzaming van de wijk en de woningen. Met de huidige energieprijzen is dat geen overbodige luxe. Gemeenten, ook de gemeente Oegstgeest, gaan op korte termijn de eerste Wijkuitvoeringsplannen (WUP’s) maken. Voor energiecoöperatie Poelgeest is dit het moment om mee te denken en mee te beslissen over de beste energieoplossingen voor je buurt.

Daar hebben we wat hulp van wijkgenoten bij nodig, met name als het gaat om ons (nog) beter te organiseren en om medebewoners te betrekken. Een eerste stap is dat we graag twee buurtgenoten een opleiding willen aanbieden, namelijk de Opleiding Coöperatief Buurtbegeleider, die is ontwikkeld om een impuls te geven aan startende warmte-initiatieven. Met een of twee eigen Coöperatief Buurtbegeleiders nemen we het initiatief in eigen hand, kunnen we ons als coöperatie verder ontwikkelen en gaan we als professionele partner het gesprek met de gemeente aan.

OPROEP De Opleiding Coöperatief Buurtbegeleider is ontwikkeld om een impuls te geven aan startende warmte-initiatieven. Je leert hoe je je initiatief coöperatief kunt organiseren en hoe je je medebewoners hierbij betrekt. In de opleiding gaan we ook in op de specifieke warmtesituatie in Zuid-Holland. De opleiding start op 30 september, de doorlooptijd is 2 maanden Praktische informatie Start: 4 november Doorlooptijd: 2 maanden Meer informatie over de opzet en inhoud van de opleiding We nodigen je graag uit om eens te kijken naar de inhoud van de opleiding. Zou dit iets voor jou zijn, past dit in je eigen carrièreontwikkeling? Wij nemen de kosten op ons, na de cursus ga je als vrijwilliger (goed voorbereid) aan de slag om samen met ons van Energiek Poelgeest een coöperatie te maken waar de hele wijk profijt van heeft. Lijkt het je leuk om deze opleiding gratis te doen en je in te zetten voor de wijk?

Neem dan even contact op met onderstaande bestuursleden, dan maken we graag nader kennis.

Frank ter Beek, (06 146 87 825) en Gerard Beunk (06 242 42 400)

Vergelijkbare berichten